Održan VI seminar PSSS Republike Srbije

U organizaciji Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, na Zlatiboru, 17. novembra 2014. godine otvoren je Šesti seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije i Prva regionalna konferencija savetodavaca jugoistočne Evrope.

Učesnici Seminara i Konferencije su predstavnici: Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država, Univerziteta u Kentakiju, Evropske unije, Ambasade Kraljevine Holandije, Evropskog foruma poljoprivrednog i ruralnog savetodavstva i Međunarodne akademije savetodavaca u poljoprivredi i porodičnom preduzetništvu, predstavnici 10 zemalja-partnera iz regiona jugoistočne Evrope, Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj jugoistočne Evrope, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Republike Srbije, kao i profesori fakulteta, vodeći stručnjaci iz naučnih instituta, gosti iz zemlje i inostranstva i predstavnici medija.

Skup je i ove godine oplemenila izložba poljoprivrednih proizvoda koji su rezultat rada savetodavaca Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Republike Srbije.

PSSS Jagodina doo je osim proizvoda proizvođača vina,rakija i kačkavalja izložila na svom štandu i proizvode Udruženja žena „Etno forma“ iz Jagodine.Poslednjeg dana seminara PSSS Jagodina je održala i prezentaciju prisutnima “Uloga savetodavne službe u osnivanju i radu udruženja žena“ koju je prezentovala savetodavac Milanka Miladinović.

Galerija